Dzienny rozkład posiłków
AKTUALNY jadłospis dostępny w aplikacji LIVEKID
Przykładowy jadłospis dostępny poniżej
Posiłek |
Poniedziałek 09.10.2023 |
Wtorek 10.10.2023 |
Środa 11.10.2023 |
Czwartek 12.10.2023 |
Piątek 13.10.2023 |
Śniadanie |
Pieczywo mieszane z masłem i wędliną drobiową, pomidor, kakao 1, 7 |
Płatki kukurydziane na mleku, drożdżówka z owocami, herbata owocowa 1, 3, 7 |
Jajecznica ze szczypiorem, pieczywo ciemne z masłem, kawa inka 1, 3, 7 |
Kanapka z wędliną wieprzową, ogórek kiszony, kakao |
Bułeczka pszenna z twarożkiem i rzodkiewką, herbata owocowa 1, 7 |
Obiad: zupa |
Krupnik zabielany 7 |
Ogórkowa zabielana 7 |
Jarzynowa zabielana 7 |
Wiejska z zacierką 1 |
Barszcz czerwony zabielany 7 |
Obiad: II danie |
Spaghetti bolognese, ogórek kiszony, kompot 1 |
Gołąbek białoruski w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z marchwi z pestkami słonecznika, kompot 1, 3, 7 |
Pierogi z mięsem i cebulką, mizeria z jogurtem, kompot |
Kaszotto z kurczakiem i dynią, surówka z pekinki, kompot |
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot 4, 9 |
Podwieczorek |
Kisiel, ciasteczko, warzywo, herbata owocowa 1 |
Kanapka z pasztetem i papryką, herbata owocowa |
Strucla z twarogiem, owoc 1, 3, 7, herbata owocowa |
Jabłko pieczone z cynamonem, herbata owocowa |
Placek drożdżowy z kruszonką, herbata owocowa, owoc 1, 3, 7 |
Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler
Posiłek |
Poniedziałek 09.10.2023 |
Wtorek 10.10.2023 |
Środa 11.10..2023 |
Czwartek 12.10.2023 |
Piątek 13.10.2023 |
Śniadanie |
Pieczywo mieszane z masłem i wędliną, pomidor, kakao roślinne 1 |
Płatki kukurydziane na mleku roślinnym, drożdżówka z owocami, herbata owocowa 1, 3 |
Jajecznica ze szczypiorem, pieczywo ciemne z masłem roślinnym, kawa inka na mleku roślinnym 1, 3 |
Kanapka z wędliną wieprzową, ogórek kiszony, kakao roślinne |
Bułeczka pszenna z twarożkiem tofu i szczypiorem, herbata owocowa 1 |
Obiad: zupa |
Krupnik |
Ogórkowa |
Jarzynowa |
Wiejska z zacierką 1 |
Barszcz czerwony |
Obiad: II danie |
Spaghetti bolognese, ogórek kiszony, kompot 1 |
Gołąbek białoruski w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z marchwi z pestkami słonecznika, kompot 1, 3 |
Pierogi z mięsem i cebulką, mizeria, kompot |
Kaszotto z kurczakiem i dynią, surówka z pekinki, kompot 1 |
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot 4, 9 |
Podwieczorek |
Kisiel, ciasteczko, warzywo herbata owocowa 1 |
Kanapka z pasztetem i ogórkiem, herbata owocowa |
Strucla, owoc 1, 3, herbata owocowa |
Jabłko pieczone z cynamonem, herbata owocowa |
Placek drożdżowy z kruszonką, herbata owocowa, owoc 1, 3 |
Alergeny występujące w potrawach: 1 gluten, 2skorupiaki, 3jaja, 4ryby, 5orzeszki ziemne, 6soja, 7mleko, 8orzechy, 9seler.
Posiłek |
Poniedziałek 09.10.2023 |
Wtorek 10.10.2023 |
Środa 11.10.2023 |
Czwartek 12.10.2023 |
Piątek 13.10.2023 |
Śniadanie |
Pieczywo bezglut z masłem i wędliną, pomidor, kakao 7 |
Płatki kukurydziane na mleku, drożdżówka bezglut z owocami, herbata owocowa 3, 7 |
Jajecznica ze szczypiorem, pieczywo bezglut z masłem, kawa inka 3, 7 |
Kanapka bezglut z wędliną wieprzową, ogórek kiszony, kakao |
Pieczywo bezglut z twarożkiem i szczypiorem, herbata owocowa 7 |
Obiad: zupa |
Krupnik zabielany 7 |
Ogórkowa zabielana 7 |
Jarzynowa zabielana 7 |
Wiejska |
Barszcz czerwony zabielany 7 |
Obiad: II danie |
Spaghetti bezglutenowe z sosem bolońskim, ogórek kiszony, kompot |
Gołąbek białoruski w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z marchwi z pestkami słonecznika, kompot 3, 7 |
Pierogi bezglut z mięsem i cebulką, mizeria z jogurtem, kompot |
Kaszotto z kurczakiem i dynią, surówka z pekinki, kompot |
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot 4,9 |
Podwieczorek |
Kisiel, ciasteczko bezglut, warzywo, herbata owocowa |
Kanapka bezglut z pasztetem i ogórkiem, herbata owocowa |
Ciasto bezglutenowe, warzywo 3, 7, herbata owocowa |
Jabłko pieczone z cynamonem, herbata owocowa |
Placek bezglut z kruszonką herbata owocowa, owoc 3, 7 |
* Alergeny, które występują lub mogą występować w poszczególnych daniach bądź składnikach dań.
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu,
naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia),
orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie
(Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia
ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym
alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla
produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami
wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
# – danie smażone
Dzienna opłata żywieniowa wynosi:
16 zł (dieta ogólna)
18 zł (pozostałe diety)
Przedszkole Niepubliczne
nr 8 w Białymstoku
15-689 Białystok
Ul. Michała Pietkiewicza 7A
Pon-Pt: 6:30-17:30